Следвайте ни

Базар „Капана“ предлага не само стоки, но и емоции СНИМКИ

viber icon

Базар „Капана“ отвори преди два дни в центъра на Пловдив, като предоставя възможности да обогатим не само дома си, но и душите си. Базарът е разположен по продължението на Малката Главна. Шатрите са разнообразни, а крафт занаятчиите идват от различни градове на България. При обиколката си виждаме някои традиционни лица, други идват за първи път.

По шатрите ще забележите книги, ръчно изработени бижута, дриймкетчъри, аксесоари, занаятчийска храна, дървени и кожени изделия, био козметика и много други. Изложителите не се оплакват от интерес към продуктите им. Много от тях споделиха, че се чувстват добре под сянката, падаща от дърветата на главната, и са щастливи, че са тук. Не е рядко явление пред щанда им да се спрат любопитни минувачи, които се превръщат в клиенти. 

„За такъв тип събитие всичко върви добре. Това не е „Капана фест“, но има интерес. Има много хора, които дойдоха от София специално за него. Мерките за безопасност, като дистанция, също се спазват. Няма струпвания. Органично се получават потоци от хора“, коментира организаторът на базара Никола Сивков.

В лятното издание на „Капана“ липсва културна програма във вида, с който сме свикнали, но това не означава, че изкуство няма. От щанда за винил целодневно звучат сетове, подбрани от пловдивски диджеи, познати добре в клубните среди. Уличните музиканти също са там, за да внесат разнообразие в жанровата стилистика, а тази вечер в пространството на „What a monster” на ул. „Златарска“ ще има и акустичен концерт на Иво Матеев, познат от джаз и фънк групата Acoustic Corporation. 

Концертът е експеримент, случил се на прима виста, като бонус изненада за хората. Същевременно той е и един вид подготовка за главната сцена на предстоящия Капана фест.

 Базарът ще продължи до края на неделния ден, така че още имате време да го посетите. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?