49
Следвайте ни

Баща и дъщеря архитекти правят обща изложба

viber icon

Баща и дъщеря известни архитекти правят съвместна изложба в пловдивската галерия „Signa” на 17 януари. Откриването ще е с вернисаж, съобразен с новите мерки против ковид 80-годишният Иван Василев е известен смолянски и пловдивски архитект. Дъщеря му Весела Цветкова работи от години в София. Той ще покаже интереса техника акварел с туш, а тя – живопис. Изложбата се казва „Между световете на баща и дъщеря“. 

"Разпилени думи"

„Тази история е започнала отдавна, когато един татко е водил малкото си момиченце, за да рисуват заедно старите къщи и есенните гори на Смолян. Всеки от нас живее в собствен свят, но и двамата споделяме онази вътрешна необходимост, която ни кара да посягаме към белия лист“, разказа арх. Васела Цветкова. 

Арх. Иван Василев е кореняк пловдивчанин. След като завършва архитектура е изпратен по разпределение в Смолян, където работи 17 години. Проектирал е част от жилищните сгради в центъра на града, както и два хотела в Девин и Мадан. И двата съществуват, реновирани са и още приемат гости. „Аз и колегата Роберт Чакъров проектирахме новата страда на Техническия университет. Винаги съм обичал да рисувам цветовете на Родопите през различните им сезони“, казва арх. Василев.

Той показва серия пейзажи, в които присъстват основно гледки от любимата му планина. На един от тях е показана Асеновата крепост. Арх. Весела Цветкова ще се представи с нещо напълно различно – серия абстрактни творби. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?