49

Български и македонски гости на София филм фест в Пловдив

Малин Кръстев идва да представи новия си филм „Добрият шофьор“, а северномакедонската продукция „Каймак“ идват режисьор и трима актьори

Много гости идват за неделната програма на София филм фест в Пловдив. Малин Кръстев идва да представи новия филм „Добрият шофьор“, в който той е главен герой. Любимият български актьор играе работещ като таксиджия мъж в Златни пясъци. Той се опитва да събере пари и да възстанови връзката със семейството си, което живее във Финландия. Прожекцията на филма е от 18 часа.

Късният филм е северномакедонската продукция „Каймак“. За среща с пловдивската публика идват режисьорът Милко Манчевски, както и актьорите Александър Микич, Ана Стояновска и Яне Кьортошев. Откровена, нестандартна и затрогваща любовна история, но и критика на нелибералното лицемерие.Чрез изследване на вечното търсене на любовта Каймак засяга много по-мрачни проблеми – сурогатното родителство, изневярата, ролята на жената в семейството и обществото, трафика на хора и сексуалната свобода. Серията гости продължават и в понеделник за прожекцията на „Анна“, когато в Пловдив ще дойдат режисьорът Боримир Илков – Боно и Радина Кърджилова. „София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева. Пълната програма и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тези артиски ....

Тези артиски ....

26.03.2023 | 13:46

Кои ги работи ... евроантлантиците Иванчо! С долари ни работят всички!

Отговори
1 0

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?