71
Следвайте ни

България гласува за думи на годината

viber icon

Даваме вота си за най-важните теми на 2021-ва на платформата за грамотност „Как се пише?“

 

Може да гласуваме за пръв път за доминиращите и знакови за България думи и изрази на 2021-ва. Това ще стане в открито и широкомащабно допитване  в  кампанията „Думи на годината с Как се пише?“. 

Проучването се провежда на платформата за грамотност „Как се пише?“, на страницата във Facebook и в Twitter. То преминава през три етапа. В първия – от 5 до 12 януари – всеки има възможност да даде своите предложения за думи на годината ТУК: https://bit.ly/3qLg9Mk и ТУК: https://twitter.com/pvarbanova

Във втория етап от 30-те предложения с най-много гласове 5-членно жури ще отсее 10. Кои 3 от тях са най-важните за нас като общество, ще изберем в анкета в сайта „Как се пише?“ от 17 до 19 януари в третия, последен етап.

Журито е съставено от дългогодишни наблюдатели на обществените процеси в България и езикови експерти: Павлина Върбанова – доктор по български език, доц. Георги Лозанов – философ и медиен експерт, Веселина Седларска – журналист и писател, Константин Вълков – програмен директор на „Дарик радио“, и Доротея Николова – учител по български език и литература и журналист.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?