Българин доказа, че траките имат най-старата писменост в света

Българският изследовател Павел Серафимов ще представи книгата си „Тайните на тракийския език. Орфей проговаря“ утре от 17 часа в конферентната зала на НБ „Иван Вазов“. 

Авторът живее от години в Холандия и там търси и открива рядка и недостъпна литература, която показва, че траките са имали писменост в най-дълбока древност.

Павел Серафимов твърди, че в страната на лалетата има много редки и специализирани книги, които подкрепят тази теза. 

„В Холандия открих непознати и редки трудове на учени –траколози и езиковеди, които липсват у нас или достъпът до тях е труден. Те ми помогнаха да развия моите тези“, споделя Серафимов.

На премиерата са поканени студенти и историци, които могат да се запознаят с находките на Серафимов. В „Тайните на тракийския език. Орфей проговаря“ той отрича наложеното схващане, че езикът на траките е изчезнал тъй като те нямали писменост. 

Павел Серафимов публикува сравнителни таблици на български руни, на балканска неолитна писменост след открит надпис върху камък отпреди 5 хил. години преди Хр. край Първомай и на критска йероглифна писменост, които имат удивителни сходства.

В книгата изказва и тезата, че траките не са изчезнали. Според автора това е „манипулация“ от някои велики сили през периода 18-20 век. 

„Траките са имали не само писменост, но и тя е реално първата в Европа, но и в света“, казва в книгата си Павел Серафимов. 

Той твърди, че има връзка между критска писменост и старобългарските руни. 

Павел Серафимов е посветил 30 години от живота си на тези изследвания. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
дрън, дрън, че пляс!

дрън, дрън, че пляс!

28.07.2021 | 14:37

Някой пак националист, траките били прабългари, славяни нямало, а всички говорят на български диалект от чехи до руснаци и от поляци до харвати на кръст по цяла Източна Европа. Руснаците се смеят, ама хайде завиждали ни на историята, ама ходи да обясниш на поляка, как бил говорил на български, защото нямало славяни!

Отговори
0 3
дрън, дрън, че пляс!

дрън, дрън, че пляс!

28.07.2021 | 14:38

@хЪрвати!

Отговори
1 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?