Следвайте ни

Австрийският павилион тръгва с музика и планове за лятото

viber icon

Нов визуален проект на пловдивските артисти Мартина Вачева, Мич Брезунек и Вълко Чобанов ще бъде представен в 14 часа в неделя на ул. „Отец Паисий”. Събитието ще се превърне в спонтанен хепънинг, защо в него ще има и музикална селекция от независимото радио на Пловдив - XRaydio. Музиката са избирали DJs: Joobba, TapWater, Капитан Колизия. Проектът на Вачева, Брезунек и Чобанов ще размие границите между илюстрация, стрийтарт и съвременно изкуство, за да ни попита “Какви са нашите планове за лято 2020?”. След откриването изложбата ще може да бъде видяна до 31 юли всеки ден от вторник до събота от 16.00 до 20.00 ч.

Център на артхепънинга ще бъде Австрийският културен павилион Fluca. Той гостува в Пловдив вече няколко години подред и с представянето на визуалния проект на тримата млади творци ще започне сезон 2020. Fluca - Австрийски културен павилион е дългосрочен проект в областта на съвременното изкуство. Той е иницииран от фондация "Отворени изкуства" и Посолството на Австрия и подкрепен от Федералното канцлерство на Република Австрия. И през тази година е част от културния календар на Община Пловдив.

На 29 юни ще бъде официалното откриване на Fluca с изложбата на австрийския автор Флориан Ланг, който ще продължи темата за утопичната ваканция. Изложбата е продължение на серията „Инкубатор“, която чрез привидно красиви пейзажи и лайфстайл сцени изследва мотива за илюзиите, които създаваме сред самите нас.

През август сцената на Fluca ще представи австрийската авторка Татяна Данеберг в сътрудничество с галерията от косовския град Прищина LambdaLambdaLambda. Програмата през септември и октомври ще завърши с голяма изложба на млади автори от Пловдив и България, която ще заеме пространството на Fluca, но ще се разгърне и в други градски пространства.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?