49

Атанас Хранов показва магическите си врати във Варна

Големият пловдивски художник Атанас Хранов ще открие самостоятелна изложба във варненската галерия Le Papillon утре в 18 часа.

Пловдивчанинът ще покаже „Изход”. Уникалната изложба съдържа платна живопис и изработени и изрисувани лично от него врати. Тя бе показана за първи път в галерия „Етерна” през октомври миналата година.

„Изходът всъщност е нещо, което търсиш в себе си. Изложбата е за личните изходи у човека. „Изход” е надникване в моите лични преживявания.

При това не е нужно те да са чак толкова сакрални, важни и тотално разтърсващи, за да оставят някакъв белег в теб. Може да е нещо много по-неусетно и мимолетно на пръв поглед, а да остави следа. " Атанас Хранов

Изложбата на пловдивчанина ще продължи до 12-ти юли.

"Приключението, в което ни въвлича този творец е завладяващо не само с тази магична живопис, не само с триизмерното, дори сюрреално усещане на пространството и обектите, които убедително създава, било то с пластичното им скулптурно вграждане или с изящното им изписване, но и с това, че творбите му са почти реални портали към времето – минало, настояще и бъдеще", казват от галерия Le Papillon. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?