49
Следвайте ни

Атанас Хранов отвори Вратата на разказвача в изложбата "Изход"

viber icon

Пловдивският художник Атанас Хранов подреди в галерия „Етерна” новата си изложба „Изход”. В нея показва уникални платна живопис и изработени и изрисувани лично от него врати. Днес творецът има и личен юбилей - става на 60 години.

Изложбата ще стартира в 15 часа днес и заради антиковид мерките няма да има официално откриване. Вместо това вернисажът ще бъде удължен в рамките на 4-часов арт маратон.

„Изход” ще обедини един от характерните елементи в творчеството на Хранов - вратите. При него вратата е изход, надежда, потаен нов свят от възможности, както и прелюдия - като намек да влезеш и като символ на промяната. 

Вратите на Хранов си носят имена – Вратата на разказвача, Вратата на Йосиф, Вратата на Александър, Вратата на Агалина и Вратата на хубавата гледка. 

„Аз сам ги правя, за да бъдат във формата, в която искам. Това са картини, но върху самата врата. Материалите й като дръжки и панти ги слагам по различен начин. Не поставям обаче обикновени дръжки, а такива, които са като пластики и са част от историята”, обясни Атанас Хранов. 

Художникът има отдавнашен афинитет към дървото – завършил е дърворезба в Котел.

Снимки от Валентина Биларева

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?