2374

"Арт Позитив" търси само еко проекти за изложба

Сдружение „Изкуство днес“ отправя отворена покана за участие в тазгодишното 16-то издание на „Арт Позитив“.  Новото издание на фестивала за съвременно изкуство  повдига темата за екологичното в изкуството, еко-устойчивостта, връзката на човека с околната среда и съзнателна консумация в съвременното общество.

„Тази година ще организираме изложба, която да бъде с възможно най-малко отпадък и токсичност на материалите. Авторите са насърчени да предложат произведения, които освен, че са свързани концептуално с екологичния дискурс, са и създадени от органични или рециклирани материали (recycle, upcycle), които в последствие могат да бъдат използвани или трансформирани в други артистични творби и не генерират отпадък", разкриха от екипа на Сдружение „Изкуство днес“.

Изложбата ще се проведе в Галерия „Капана“, Пловдив от 17 март до 20 април. Желаещите да кандидатстват следва да изпратят: биография, концепция, визуален материал и бюджет на адрес: [email protected]. Крайният срок е 5-ти Февруари 2023г.

Проектите ще бъдат реализирани с подкрепата на Сдружение „Изкуство днес“ и финансово подпомогнати в рамките до 400 лева. Предвижда се и авторски хонорар от 500 лева. При одобрен проект се сключва двустранен договор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?