Следвайте ни

Археологическият музей пусна 7 уникални сувенира СНИМКИ

viber icon

Регионален археологически музей – Пловдив спечели пореден проект за финансиране към Министерство на културата, който е за създаване на авторски сувенири с изображения на някои от най-емблематичните предмети от експозицията му. 

Проектът вече е успешно реализиран и от днес РАМ – Пловдив разполага със 7 вида сувенири с общо 40 различни визии. 

Сред тях са еленчето от селищната могила край село Мулдава, фризът на здравеносните божества, златната огърлица от могила Мушовица, мозайката „Нарцис“ и ритонът с образ на козел от Панагюрското златно съкровище. 

Изображенията на културните ценности са върху многоцветни памучни торбички, чаши, магнити, тефтери, книгоразделители, ключодържатели и значки. 

Широкият асортимент от артикули със съвременен дизайн ще отговори на очакванията на всеки посетител, желаещ да отнесе със себе си изображение на едни от най-популярните и харесвани предмети от залите на музея.

Създаването на авторски сувенири на РАМ – Пловдив е естествено продължение на реализирания в предходен проект към Министерство на културата пътеводител за експозицията на музея.

Сувенирите и пътеводителят могат да се закупят единствено от търговския щанд на РАМ – Пловдив. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?