71

Античният се превърна във Венеция на Вивалди СНИМКИ

Диригентът Максим Ешкенази, симфониета – Враца, актьорите Стефан Къшев и Борис Николов зарадваха пловдивчани с със симфоничния спектакъл “Вивалди завинаги“ на Античен театър. Негов режисьор бе Борис Радев.

Продукцията е първата ,която обедини музика, кино и актьорска игра. Шоуто се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

„Вивалди завинаги“ не е спектакъл само за слушане. Освен симфоничните интерпретации, той е вълнуващ кино-разказ, който визуализира епохата и житейския път на Антонио Вивалди. В репертоара на врачанския симфоничен оркестър бяха включени произведения от епохата на барока до съвременността.

„Вивалди завинаги“ показа четири основни периода от живота на композитора. Това са младежките му години в родната Венеция, след това е периодът в дома на сираци „Оспедале дела Пиета”, където само за периода между 1723 и 1733 година написва над 140 концерта и „Четирите годишни времена“, и последните години от живота му.

Музикалният спектакъл Борис Радев и екипът му ще изненадат присъстващите с химна на българската просвета – „Върви, народе възродени“. 

 

Снимки от Валентина Биларева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?