Ансамбълът от Полковник Серафимово обра наградите на „Балканфолк“

Ансамбълът за автентичен фолклор „Георги Чилингиров“ участва в XXIV Старопланински събор и XI Български национален шампионат по фолклор „Балканфолк“ във Велико Търново.

Съставът, който носи името на известния родопски певец,  е при читалище "Отец Паисий 1926" в село Полковник Серафимово. Ръководител му е  Съби Кайджиев. След отлично представяне ансамбълът  бе награден с Гранд При „Златен Орфей“, златен медал и почетния знак на фестивала. Солистката Теменужка Кайджиева също бе отличена с Почетния знак и диплома.

Ръководителят Съби Кайджиев изказа своите благодарности към всички участници в ансамбъла за отличното представяне на фолклора от Родопите и село Полковник Серафимово. През последните години формацията се превърна във визитка и гордостта на родопското село.

Тази година се навършват 5 г. от основаването на ансамбъла и 95 г. на читалище „Отец Паисий“, на което Съби Кайджиев е председател. Празниците по тези поводи ще бъдат на Петровден, когато се организира и национален конкурс надпяване „С песните на Георги Чилингиров“.

Автор Николай Чапански

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?