Следвайте ни

Ансамбълът от Полковник Серафимово обра наградите на „Балканфолк“

viber icon

Ансамбълът за автентичен фолклор „Георги Чилингиров“ участва в XXIV Старопланински събор и XI Български национален шампионат по фолклор „Балканфолк“ във Велико Търново.

Съставът, който носи името на известния родопски певец,  е при читалище "Отец Паисий 1926" в село Полковник Серафимово. Ръководител му е  Съби Кайджиев. След отлично представяне ансамбълът  бе награден с Гранд При „Златен Орфей“, златен медал и почетния знак на фестивала. Солистката Теменужка Кайджиева също бе отличена с Почетния знак и диплома.

Ръководителят Съби Кайджиев изказа своите благодарности към всички участници в ансамбъла за отличното представяне на фолклора от Родопите и село Полковник Серафимово. През последните години формацията се превърна във визитка и гордостта на родопското село.

Тази година се навършват 5 г. от основаването на ансамбъла и 95 г. на читалище „Отец Паисий“, на което Съби Кайджиев е председател. Празниците по тези поводи ще бъдат на Петровден, когато се организира и национален конкурс надпяване „С песните на Георги Чилингиров“.

Автор Николай Чапански

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?