Следвайте ни

Ансамбъл "Тракия" се завръща на сцената със спектакъла "Заедно"

viber icon

Един от най-тачените фолклорни ансамбли на Пловдив "Тракия" се завръща на сцената след паузата покрай извънредното положение. Концерт-спектакълът е наречен "Заедно". Той ще се състои на 10 август на Античния театър. На сцената пловдивските артисти ще излязат заедно с колегите си от ансамбъл "Странджа" - Бургас.

Първият им съвместен концерт се случва през 2017 г. и оттогава всяка година намират повод да представят новите си програми в различни български градове.

"Традиционно за нас е, че на всяко издание правим съвместна песен на двата хора и съвместен танц. Тази година за първи път ще завършим с хореография на Марио Егов от ансамбъл "Странджа". Искаме да покажем, че въпреки тежката 2020-а хората имат нужда от живото изкуство", коментира Даниела Дженева, директор на ансамбъл "Тракия".

Концертът ще се състои спрямо всички епидемични мерки. "Заедно" вече гостува в Бургас, а преди да се представи в града на тепетата, ще посети и морската ни столица Варна.

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?