49
Следвайте ни

Ансамбъл "Тракия" събра в ново шоу най-красивите ни танци

viber icon

С мистични танци от Странджа, романтични пирински ритми и шарена музика от Северна България ансамбъл „Тракия” ще отбележи Деня на Будителите в Дома на културата „Борис Христов” на 2 ноември от 19 часа. Фолклорното шоу се казва „Цветни щрихи от България”.

Ще бъдат изпълнени роизведения от млади автори от последното десетилетие. Те са режисирани от художествения ръководител проф. Даниела Дженева.

Творбите носят духа и ритмиката на всичко етнографски области. На финала танцьорите ще отведат публиката до шопската и тракийската етнографски области.

Ансамбъл Тракия взе участие в тридневните празници в италианския град Триказе. Събитието е под мотото "Магичната земя на Орфей".

Истински фурор предизвика вокалното трио Цонка Димитрова, Румяна Филкова и Гайтанка Минковска.

Представителна група от ансамбъла взе участие и в откриването на EXPO 2020 Dubai, където България участва със собствен изложбен павилион.

Концертът на 2 ноември ще се проведе при спазване на епидемичните условия за капацитет и отстояние в затворени пространства. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?