46

Ансамбъл „Родопа“ с нова постановка „Изтървани ритми“

Фолклорен ансамбъл „Родопа“-Смолян представи премиерата на „Изтървани ноти“, първата музикално-танцова постановка от трилогията „Изтървани ритми“, научихме от  главният художествен ръководител на ансамбъла Адриян Петров. Премиерата бе на 30 ноември в драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян.

Трилогията включва три спектакъла, преплитащи различни жанрове в съвременно представяне на фолклора. В „Изтървани ноти“ прозвучаха  емблематични родопски мелодии в изпълнение на двата оркестъра и хора на ансамбъла, както и гостуващото участие на оркестър „101 каба гайди“. Съзвучието между духовия и фолклорния оркестър на „Родопа“ постига изключително красива полифония в интерпретацията на познати родопски мелодии и песни.

Втората част на трилогията е наречена „Изтървани стъпки“ и ще се играе премиерно на 22 декември. Спектакълът, подготвен с работно заглавие „Една нощ в музея“, продължава стила на ансамбъла от постановката „Невястата“. Тя е определяна като стъпка към фолклорен мюзикъл. С мултимедийни изразни средства ще бъдат включени образи от творби на известни български художници.

Премиерата на третото заглавие от трилогията „Изтървани песни“ ще бъде през януари, след което и трите спектакъла ще се представят пред публика като мегаконцерт.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата