46
Следвайте ни

Аня Пенчева закрива "Сцена на кръстопът"

viber icon

"Да живее фестивалът! Хепънинг с приятели" ще закрие тазгодишното издание на "Сцена на кръстопът". Събитието е днес от 19,30 ч. в камерната зала на Драматичен театър - Пловдив. Режисьор: Росица Обрешкова. Участват: Аня Пенчева, Георги Тошев, Кирил Кирилов и други.

Фестивалът, създаден преди четвърт век от Стефан Данаилов, бе открит на 10 септември. Звездни актьори изиграха 18 постановки на 25-ото издание. През изтеклите близо две седмици публиката получи едно вълнуващо пътешествие в света на театъра с най-добрите представления от програмите на всички трупи в България. 

Зрителите видяха постановката "Боклук"  на Елена Телбис - носител на две награди "Икар" и три "Аскеер" за тази година. В Пловдив гостува и "Плач на ангел", с който Христо Мутафчиев спечели "Аскеер" за главна мъжка роля. 

В афиша бяха още постановки като "Портокалова кожа" и "Шекспир по време на пандемия". На сцената излязоха и много млади лица от НАТФИЗ  "Кръстьо Сарафов", които представиха "Кукли сме ние". Програмата предложи и две работилници с журналиста Георги Тошев и композитора Асен Аврамов. Зрителите се срещнаха с актрисата Цветана Манева за премиерата на книгата "Тя, Цветана" на Яна Борисова и Георги Тошев. 

Проявите бяха както в голяма зала на Драматичния театър, така и в камерната, която носи името на Стефан Данаилов. Събития имаше и в двора на театъра, където се проведоха четения с участието на актьори и драматурзи. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?