Анкета на „Марица": Знаят ли пловдивчани къде е роден Борис Христов

Българският ​оперен бас Борис Христов е един от най-великите изпълнители, известен не само у нас, но и по цял свят. Дали обаче хората в родният му град знаят кой е той и къде е роден? На връх 107-ата годишнината от раждането на оперния певец – 18 май, от „Марица“ попитахме пловдивчани знаят ли къде е роден Борис Христов.  

Оказа се, че почти всички от съгражданите на великия изпълнител знаят, че той е роден в Пловдив. Всички от съседите му на улица Велико Търново пък знаеха и къде точно се намира къщата, в която той е живял, макар и съвсем за кратко след раждането си. Някои от анкетираните успяха да разкажат в малко повече детайли за живота, творбите и смъртта на оперния певец. Натъкнахме се и на пловдивския заместник-кмет с ресор „култура“ Пламен Панов, който каза, че знае всичко за Борис Христов и ни пожела да бъдем "живи и здрави”. 

Някои от анкетираните обаче, обърнаха внимание на състоянието на къщата в която е живял Борис Христов и казаха, че начинът по-който е обозначена не е подходящ. „Трябва да има нещо повече там, по този начин, както е обозначена сега, никой не може да разбере. Аз съм музикант и всеки ден минавам от тук и знам, че това е неговата къща, но някой случаен минувач няма да разбере“, каза една от анкетираните.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?