Следвайте ни

Анкета на „Марица": Знаят ли пловдивчани къде е роден Борис Христов

viber icon

Българският ​оперен бас Борис Христов е един от най-великите изпълнители, известен не само у нас, но и по цял свят. Дали обаче хората в родният му град знаят кой е той и къде е роден? На връх 107-ата годишнината от раждането на оперния певец – 18 май, от „Марица“ попитахме пловдивчани знаят ли къде е роден Борис Христов.  

Оказа се, че почти всички от съгражданите на великия изпълнител знаят, че той е роден в Пловдив. Всички от съседите му на улица Велико Търново пък знаеха и къде точно се намира къщата, в която той е живял, макар и съвсем за кратко след раждането си. Някои от анкетираните успяха да разкажат в малко повече детайли за живота, творбите и смъртта на оперния певец. Натъкнахме се и на пловдивския заместник-кмет с ресор „култура“ Пламен Панов, който каза, че знае всичко за Борис Христов и ни пожела да бъдем "живи и здрави”. 

Някои от анкетираните обаче, обърнаха внимание на състоянието на къщата в която е живял Борис Христов и казаха, че начинът по-който е обозначена не е подходящ. „Трябва да има нещо повече там, по този начин, както е обозначена сега, никой не може да разбере. Аз съм музикант и всеки ден минавам от тук и знам, че това е неговата къща, но някой случаен минувач няма да разбере“, каза една от анкетираните.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?