49

Ангел Гешев хвърли мост между глаголическите и китайските знаци

Пловдивският художник Ангел Гешев отбеляза 60-годишнината си с голяма ретроспективна изложба в Залата за временни експозиции в Градската художествена галерия. Тя съвпадна с началото на Есенния салон на изкуствата. На откриването присъстваха много пловдивски художници и почитатели на твореца. Ангел Гешев показа различни модерни творби. Някои от тях бяха поставени в старите рамки на прозорци на разрушени български къщи. А други напомнят глаголическата азбука и китайските символи.

Художникът беше приветстван от заместник-кмета на Пловдив по Култура, археология и туризъм Пламен Панов, който му пожела да радва почитателите на изкуството с още много прекрасни творби. В словото си при откриването директорът на Градската художествена галерия Красимир Линков подчерта: 

“Трябва да си много широко скроен, за да хвърлиш мост между глаголическия знак и китайския символ за огън. Да смесиш традиционни и съвременни техники, да живописваш с графичен език. Трябва да си с богата култура, за да намериш мярката и да се изкажеш разбираемо. Трябва да си добър слушател на притчи, но и добър разказвач на приказки.”

Изложбата може да се разгледа до 22 септември.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?