Следвайте ни

Шансони от терасата за Деня на Бастилията

Алианс Франсез готви тридневен концерт в Пловдив

viber icon

Алианс Франсез отбелязва Деня на Бастилията в Пловдив с тридневна програма на 17-ия Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”. Проявата стартира на 13 юли. Поради противоепидемичната обстановка и участието на гости от Франция фестивалът тази година ще бъде на южната тераса на Дома на културата „Борис Христов”. По традиция в началото ще прозвучи химнът на събитието - песента „Шанз-Елизе” в специална джазирана версия и в изпълнение на нашия лауреат Ивана Муцкова и „Талантите на Франция” дует “Jessandwest”.

Публиката ще може да се наслади на впечатляващи изпълнения на Виктория Илиева, която е само на 10 години, на Аглея Канева на 13 години и Кристиан Павлов - 15 години. Младите изпълнители ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен съвременен аранжимент.

На втората фестивална вечер - 14 юли, за Деня на Бастилията ще разпръснат звезден блясък талантите на Франция "Jessandwest" със самостоятелен концерт-рецитал. Те ще очароват публиката със свои изпълнения, специално подготвени за участието им в България. Френските виртуози са направили свой модерен и любопитен аранжимент на българска народна песен. Ще има също съвместни изпълнения с Ивана Муцкова и с Олга Василенко.

В продължение на интересния българо-френски музикален обмен на 15 юли ще се проведе музикално ателие на "Jessandwest" с възпитаниците на Арт Войс Център.

Всички прояви са безплатни, а входът е свободен, както го изисква форматът на международното събитие. По традиция партньор в организацията е Община Пловдив, както и най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde.

Началният час на концертите е 19,00 ч.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?