46

Албум събра лицата на 500 пловдивчани

Соня Станкова с премиера в "Тракарт"

Премиера на фотоалбума „Лицата на Пловдив“ ще се състои на 10 юни от 18 ч. в Културен център „Тракарт“. Създаването на албума е вдъхновено от фотографския проект на Соня Станкова, започнат в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

„Пред камерата ми в импровизирано фотостудио в Стария Пловдив, Античен театър, площад „Римски стадион“, улица „Княз Александър Батенберг“, в големите жилищни комплекси, както и на места с по-специфично население и етносни групи застанаха повече от 500 лица на Пловдив да позират за своя портрет, с който казват: Да, аз съм пловдивчанин и съм тук сега! Портретите не са изолирани от градската атмосфера, а са обща картина на времето и духа в този момент от историята ни. Част от фотографиите бяха включени в програмата на откриването на Пловдив - Европейска столица на културата, и показани по време на различни културни събития през този период в града ни. Колекцията от портрети се увеличаваше през следващите години. А последният портрет, включен в албума, е заснет месец преди неговото отпечатване,“ разказва Соня Станкова.

Проектът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата. Творбата е финансирана от Община Пловдив и е осъществена със съдействието на КЦМ 2000 ГРУП.

Албумът ще бъде представен от проф. Клео Протохристова, доц. д-р Никола Лаутлиев и Соня Станкова. Гостите ще имат удоволствието да чуят и няколко музикални изпълнения от пловдивския актьор Петър Тосков.

Още за събитията в Пловдив четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
иван иванов

иван иванов

11.06.2022 | 00:45

ФОТО БАБИЧКАТА ХХХL РАЗМЕР ОТНОВО КРАДЕНЕ НА ИДЕИ И БЕЗСТОЙНОСТНИ ГЛУПОСТИ.КОЙ ОПРЕДЕЛЯ КОИ СА ЛИЦАТА НА ПЛОВДИВ-ФОТО-БАБИЧКАТА ЛИ? ИЛИ ПСЕВДО ФОТОГРАФА С БОЛЕН МОЗЪК ЛАУТЛИЕВ-КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИПОЛАТОР,ПРОИЗВЕДЕН ПО МИСТЕРИОЗЕН НАЧИН ОТ БКП В ДОЦЕНТ .БАБИЧКАТА Е ПРОТЕЖЕ НОМЕР ЕДНО НА „ДОЦЕНТА“.НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ -КОМУНИСТИТЕ ВЛАДЕЯТ НА ВСЯКА ЦЕНА ВСИЧКИ ОБЛАСТИ НА ОБЩ. ЖИВОТ.НИЕ СМЕ НАВСЯКЪДЕ И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА

Отговори
1 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?