Албум от Топ 10 на Билборд с премиера в Пловдив

"Ритмично движение" на пианистката Таня Ставрева вече има девет международни награди

Класически албум, влязъл в Топ 10 на Билборд, ще бъде представен в Пловдив в навечерието на Благовещение. Композициите от носителя на девет международни награди "Ритмично движение" ще прозвучат на 24 март от 18,30 ч. в Студио 1 на Радио Пловдив. А меломаните ще се насладят на изпълненията на пианистката Таня Ставрева, която пристига от Ню Йорк, за да зарадва публиката в родния си град. 

Всъщност това е премиерата на забележителния албум в България. Негов продуцент е легендарният Рон Сейнт Джърмейн, работил с Джими Хендрикс. Гост артист в една от песните пък е барабанистът на Living Colour Уил Калхун, който е носител на две награди "Грами".    

В програмата на концерта са включени творби, написани от самата Таня Ставрева. Тя ще изпълни произведения на Александър Владигеров, Алберто Джинастера, Марио Ангелов, на номинираната за "Грами" българска композиторка Добринка Табакова, която също е пловдивчанка, Адам Шьонберг и Мейсън Бейтс. Почитателите на класиката ще станат свидетели и на родната премиера на "Български танц" на немския композитор д-р Райнер Фабич, вдъхновен от българските неравноделни ритми. "Програмата е много цветна и вълнуваща", казва Таня Ставрева. "Заглавието е "Нов музикален колейдоскоп. Нов, понеже представям музика от живи композитори, както и модерни произведения от 20. век. А калейдоскоп, защото композиторите са с различни националности и стилове."  

Таня Ставрева е завършила музикалното училище "Добрин Петков" в Пловдив, а след това консерваторията в Бостън. В момента живее и работи в Ню Йорк. Свирила е в легендарната зала "Карнеги Хол", участва в различни проекти за популяризиране на класическата музика.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?