Акведуктът на Бунарджика се превърна в музикална сцена

В съботната вечер, в прохладната обстановка на Акведукта на хълм Бунарджика, се състоя първият от поредицата концерти и представления с вход свободен, организирани специално за гражданите на Пловдив, при спазване на всички противоепидемиологични мерки.

В събитието, по инициатива на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив и кметството на район „Централен“, участваха една от емблемите на нашия град „Биг бенд Пловдив“, с диригент Николай Гешев, тяхната дългогодишна солистка - прекрасната Едит Унджиян и талантливите Ива, Деница и Ивайла от най-добрата школа за млади дарования „Арт Войс център“, с ръководител Руми Иванова.

Преди началото на концерта кратък поздрав към присъстващите отправиха Пламен Панов – заместник –кмет по култура, археология и туризъм и Георги Стаменов – кмет на район Централен, който бе придружаван от цялото си семейство.

Още след символичния старт на новоизградените шадравани под акведукта на Бунарджика, даден преди една година от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, пространството стана естествена, природна сцена за множество прояви – концерти, детски представления с приказките на госпожа Опера и много други, както и любимо място за разходка и почивка на пловдивчани през всички часове на деня. Художественото осветление вечер пък отдавна е притегателно място за многобройни желаещи да се снимат на фона на красивото съоръжение.

Публиката постепенно изпълни една от трите площадки, на която беше изградена сцена. Освен наличните пейки, бяха осигурени и столчета, поставени на отстояние един от друг и с възможност да бъдат местени по желание на зрителите.

„Биг бенд Пловдив“, който на 25 септември ще чества 20 години от създаването си с голям концерт, и талантливите момичета очароваха публиката. Не липсваха и танцуващи. Репертоарът на бенда е изключително широк - от класически джаз до съвременни латино и световни поп парчета.

На 19 юли 2020, от 11.00 ч, отново на Акведукта на Бунарджика, представление на открито за деца ще изнесат актьорите от Държавен куклен театър Пловдив.

Вторият концерт, организиран от отдел „Култура“ и район „Централен“, ще е на 11 юли от 18:00 часа на откритата сцена пред община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“. Този път в концерта на „Биг Бенд Пловдив“ и солистите от Арт Войс Център ще се включат и финалистите от музикалния формат „Гласът на България“ - пловдивчаните, които грабнаха сърцата на цяла България - Юлия Йорданова – Керана и Алекс Георгиев.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?