Следвайте ни

Актьори и поетеси ни четат в Нощта на литературата

viber icon

Актьори от Драматичния театър и хора на словото ще са звездите на Нощта на Литературата, която започва в 18 часа утре на 10 различни места в Пловдив. По традиция, локациите се наричат „читателски гнезда”.

В четенията ще участват актьорите Ивайло Христов, Мария Генчева, Златко Павлов и Даниела Танева Костова. Хора свързани със словото като Емилия Каменова, Рамела Бохосян и Елена Диварова. 

Литературният хепънинг се провежда от 2012  година по идея на Чешките културни центрове и Европейското сдружение на националните културни институти.

Целта на Нощта на литературата е да бъдат представени всякакви произведения на европейски автори, които са преведени на български език. Ще бъдат четени избрани откъси.

Началото е в 18:00 ч. като един откъс ще се повтаря на конкретно място до 21:30 ч. Така публиката ще пътешества из града и ще може да посети различни места за четене. 

Четенията ще започват на всеки половин час с продължителност около 15 минути за да има време и за придвижване.

Местата за Нощта на литературата са къща „Верен Стамболян” на ОИ „Старинен Пловдив”, НБ „Иван Вазов”, „Бий Боп Кафе”, „Винтидж Хаус Кафе” и AVR Ателие.

Другите гнезда за четене са читалищата „Алеко Константинов - 1954”, Шалом Алейхем – 1945”, „Христо Г. Данов”, „Низъм Хикмет” и „Възраждане”.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?