Ако сте в Пловдив, започва седмица с френски забавления

Френската седмица, която предхожда 17-ото издание на Международния фестивал за шансони „Златен ключ“- Пловдив 2020, започва днес и ще продължи до неделя. Пловдивчани ще видят множество интересни събития, ще могат да участват в томболи и състезания с награди. Символичното откриване на фестивала е в 11.30 часа в пространството пред сградата на Дома на културата „Борис Христов“.

Международният фестивал за шансони „Златен ключ“- Пловдив 2020 е без аналог у нас и е най-големият музикален франкофонски форум на Балканите. Това е втората по важност и мащаби франкофонска проява в Европа след тази в Амстердам, която дава възможност на присъстващите да се докоснат до различни култури и всичко това през призмата на френския език.

Поради въведените противоепидемични мерки и участието на гости от Франция тази година фестивалът „Златен ключ“ ще бъде на сцена, ситуирана на южната тераса на Дома на културата с концерти на 13 и 14 юли - Деня на Бастилията с начало в 19.00 часа, както и специално ателие на 15 юли.

Музикален партньор на „Златен ключ“ 2020 е „Арт Войс Център“, който често бива наричан „люпилня за бъдещи звезди“. На сцената ще изгреят с френски песни новите български таланти, възпитаници на школата.

Фестивалът ще бъде открит от заместник-кмета по култура, археология и туризъм  Пламен Панов. По традиция на откриването ще звучи химнът „Шан-з-Елизе“ със специална джазирана версия.

Всички прояви от 17-ото издание на Международния фестивал за шансони „Златен ключ“- Пловдив 2020, включително и събитията от Френската седмица, са с вход свободен, както го изисква форматът на това международно събитие. Община Пловдив е неизменен партньор в организацията и провеждането, както и най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?