Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, вижте висящата фотоизложба "Из улиците на Пловдив и техните съкровища"

viber icon

Тази вечер на ул. "Абаджийска" в квартал "Капана" ще се проведе висяща фотоизложба "Из улиците на Пловдив и техните съкровища" на пловдивския фотограф Александър Карамфилов. Изложбата ще се проведе пред бар "СандъкЪ" от 20:00 часа, като част от фестивала "Лято в Капана".

Фотопаната ще ви наблюдават отвсякъде - от чадърите в цвета на трибагреника, от стените, от някое кокетно прозорче. Самата изложба също е посветена на улиците и техните скрити съкровища. На случките или обърнатата перспектива. Александър Карамфилов започва да снима през не толкова далечната 2016 година. Негови журналистически, артистични, архитектурни и пейзажни фотографии могат да се видят в различни медийни издания.

Зад гърба си има самостоятелни проекти, една самостоятелна изложба, няколко общи изложби, сред които и една във Валенсия (Испания), и няколко награди от родни и международни конкурси. Той е самоук, но това не му пречи да изгради собствен стил. Може да кажем, че погледът му е по-абстрактен. В творчеството му може да се забележи преобръщане на границите, наблягане на черно-белия ефект и социална тематика. Александър не обича да обработва силно снимките си, нито да „замаскира“ недостатъците на обекта или субекта, които реално го правят толкова истински.

„Лято в Капана“ е част от Културния календар на Община Пловдив за 2020 година и е организиран от Библиотека за идеи и събития.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?