46

Ако сте в Пловдив, вижте самостоятелната изложба на Христо Бозуков

Брилянтният художник Христо Бозуков ще очарова пловдивската публика със своята самостоятелна изложба, озаглавена Space Transit. Откриването ще се състои от 18.30 часа тази вечер в галерия "Артистика" на ул. "Авксентий Велешки" в града под тепетата. В изложбата Христо Бозуков показва картини, които комуникират с абстрактни вселени от мисли, емоции и чувства. Картините имат вътрешна наситеност със светлинна енергия, която разкрива доминантата във всяка картина. 

Така всяка едно произведение притежава своя собствена история, впечатление, провокация от нещо или някого, цвят, място, обект, образ и всичко, което може да си представим в една абсолютна и изцяло абстрактна вселена, пресъздадени чрез цветовете на боите, като изразно средство, върху платното и обвита в тайнствена мистичност, поезия, музика, мечти и светлина. В картините се виждат светове с графитени ефекти, символично пресъздаващи типичните за Космоса багри. Силната енергия и екстремният ритъм на платната изострят сетивата и премахват материалните граници, за да достигнат до неподозирани дълбини на подсъзнанието, чрез оригиналните прозрения в художествената интерпретация на динамиката на света и живота. 

Христо Бозуков обогатява собствения си неповторим почерк и паралелно пресъздава вътрешните си емоции и отразява времето, в което живеем, защото всяка една картина е въплъщение на нарисувани мисли, изразени чувства, отражение на събития и поглед в бъдещето. Авторът успява по един магично абстрактен начин да реализира и представи творбите си и едновременно с това интерактивно да комуникира със зрителя, разказвайки преживяното чрез творбите си. 

"Space Transit е комуникация на един космически обект с друг. Количеството светлинна енергия, погълнато от космическия обект при тази комуникация, показва колко голям е той, в сравнение с другите космически обекти. Така е и в истинското изкуство. Това е една изложба за светове и вселени, които се раждат и заживяват собствен живот", гласи анонсът за събитието. 

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?