Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: Вижте пролетта в изложбата „Цветове"

viber icon

Традиционна колективна изложба "Цветове", подготвена от членове на Дружеството на пловдивските художници (ДПХ), ще впечатли почитателите на изкуството тази вечер.  

Бляскавата експозиция е разположена в художествена  галерия "2019" на ул. "Гладстон" №32 и се посвещава на пролетта и предстоящите Великденски празници. Изложбата е част от Културния календар на Община Пловдив. Откриването е насрочено за 17 часа.   

Снежана Фурнаджиева, председател на дружеството, очаква с интерес как гостите на галерията ще оценят платната, върху които са работили творците.

„Втора пролет на очаквания. Втора пролет на ограничения, страх и надежди. И все пак знаем, че тя е тук, събудена от силата и мощта на природните закономерности навън и вътре в сърцата ни. Усещаме я с всяка фибра на тялото си и с всеки лъч, пробил мрачните облаци, защото всичко това ни приближава към един от най-светлите празници - Възкресение Христово", коментира Фурнаджиева.

"За този многоочакван пролетен Великден Дружество на пловдивските художници ще ни срещне с най-новите свои творби, мечти и упования - цветни, звучни и пластични предизвикателства от новото начало в годината на творческа реализация от Културния календар на Община Пловдив“, разказа още председателят на Дружеството на пловдивските художници. Снежана Фурнаджиева също участва с творби в изложбата.

Любителите на изкуството могат да разглеждат „Цветове“ до 14 май. Организаторите предупреждават, че посетителите трябва да спазват противоепидемичните мерки, за да бъде наистина празнично настроението на всички - дистанция, дезинфекция, ограничен достъп, който е въведен във всички културни институции. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?