46

Ако сте в Пловдив, вижте музикалния стендъп "Още една жена каза"

Здрава и Вяра разказват как се пишат български сериали

Музикалният стендъп „Още една жена каза“ ще бъде изигран довечера в 20 часа в Лятно кино Орфей. В него участват сценаристката Здрава Каменова и джаз солистката Вяра Пантелеева. Те ще поведат зрителите с много смях в света на артисти, сценаристи и певци. Здрава Каменова, която е позната като сценарист на български сериали, разказва с много образност сюжети и случки от процеса „зад кадър“, а Вяра Пантелеева допълва весели и абсурдни случки от живота на певиците.

Как се пише обява за изгубен котарак в стил турски сериал, колко луди амбициозни майки могат да се съберат в една музикална школа, как се оцелява след тайфун в Южна Корея са само част от темите, по които двете талантливи фурии ще Ви осветлят.

Гледаме за последно творбите от Междунородния фото салон

Изложбата с най-хубавите фотографски творби от IX Международен фото салон Пловдив 2022, която е подредена на големи пана на площад „Римски стадион” е пред приключване. Тя ще продължи до 31 август и след това ще бъде закрита. Международният фото салон Пловдив се провежда за девета поредна година под патронажите на FIAP, HPS, НСФА.

В изданието тази година участваха 267 автора с общо 3374 фотографии от 33 държави във всички 6 раздела. За финалната селекция журито оцени 798 фотографии на 210 участника от 31 държави. Те са запечатали редки кадри от бита на българите в най-отдалечените кътчета на страната, ексзотични животни и природни пейзажи. 

 

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?