1939

Ако сте в Пловдив, вижте книгата за Нери в център "Тракарт"

Премиерата на "Книга за Нери" от Евгений Тодоров ще е довечера от 18 часа в Културен център "Тракарт".

Известната журналистка си отиде на 2 юни миналата година.  

„Веднага я обявиха за легенда, връх на българската журналистика, прима на интелигенцията, не журналист, а институция, и т.н. Депутатите станаха на крака да я почетат. Не знам дали някой се сети, че след 1989-а Нери има само няколко журналистически години. И въпреки това беше запомнена”, казва журналистът Евгений Тодоров. 

Книгата разказва за нейното появяване в „По света и у нас“ през 1990-а, като част от легендарния „Екип 2“, което бе смятано от мнозина за истинска промяна.

 

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Читател

Читател

28.04.2023 | 11:40

Само един месец след като излезе книгата за Нери се появи разобличителен коментар на Кеворк Кеворкян във в. “Труд” на 27.4.2023. Той се чуди: “Защо толкова бездарно лъже автора?” Аз изобщо не се чудя защото отдавна не вярвам на съпруга на Нери. Чудя се “Защо Евгени е Почетен гражданин на Пловдив?” Защото “ бездарно лъже” ли? Защо книжния пазар е залят с “Лъжа в книгата за Нери” и се продава и тиражира тази лъжа срещу 25 лв.? Шокиращо, но е факт, че ние читателите четем как “А авторът на книгата нямаше да има удоволствието сега свободно да преувеличава и послъгва.” Браво Кеворк ти описа истинския образ на този провинциален писач. На такива през древните времена са закачвали табела”Лъжец” и са ги разхождали за назидание. Ще постъпи ли така Пловдив и с този самозабравил се съпруг?

Отговори
1 0
Радостина

Радостина

30.03.2023 | 15:03

Едновременно прочетох 2 книги - едната та Лорд Минчев за Ружа и другата от съпруга на Нери. Препоръчвам за Режа И. Определено Лорда превъзхожда по писане. Книгата за Нери ме разочарова защото прекаленото хвалене ми напомня думите на Фройд: “Глупака обича да се хвали..” Явно съпруга на Нери има проблем с Аза според З. Фройд

Отговори
2 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?