Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: Вижте какво чудо идва за концерта на Клайдерман

viber icon

Световноизвестният музикант Ричард Клайдерман пристига в Пловдив, което се случва за първи път в кариерата му. В събота, 29 май, от 20 часа ще започне концертът му в зала „Колодрума“.

Той ще свири с оркестъра на Класик ФМ радио. Концертът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, която отдели за него 60 000 лева.

На 31 май също от 20 ч. в зала 1 на НДК в София е втората изява на Клайдерман, чието истинско име е Филип Паже.

За концертите в двата града ще бъде осигурен специален роял с дължина 275 см, според изискванията на артиста. Великолепният инструмент от реномираната марка Steingraeber&Söhne е чисто нов и ще бъде доставен от Виена.

Ричард Клайдерман стъпва за първи път на българска сцена още през 2000 г. Досега той е изнесъл общо 14 концерта у нас - 8 в София, 4 във Варна и по един в Русе и Велико Търново.

Именно пианото му помага да преодолее първоначалния стрес около разпространението на ковид заразата. Другите му основни занимания са филми, книги и тренировки. „Успях да гледам филми, за които не намирах време преди, слушах албуми, които никога не съм имал време да слушам“, разказва той.

Клайдреман използва активно времето си за подготовка и на нови пиеси и аранжименти, които ще изпълни за първи път в Пловдив. Той прави своя клавирна версия на „Валс на цветята“ от Чайковски, а също и на прочутия „Радецки марш“ от Йохан Щраус-баща. Изпълнителят подготвя нови редакции на някои от най-големите си хитове - „Балада за Аделин“ и „Спомени от детството“, които българската публика ще може да чуе на предстоящите концерти.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?