1939

Ако сте в Пловдив, вижте как овалният кабинет на Белия дом се мести в Драмата

Овалният кабинет на Белия дом се мести в Пловдивския драматичен театър. Тази вечер от 19 ч.в камерната зала ще се играе спектакълът „Островът на пернатите“ от американския сценарист Дейвид Мамет. Оригиналното име, с което през 2008-а той я представя, е „Ноември“. Режисьорът проф. Атанас Атанасов обаче признава, че е било наложително да смени името, защото българите не припознават в месеца връзката с Деня на благодарността, който пък е отправна точка за сюжета в постановката. А той пък е предизборен и много наподобява ситуацията в България. 

В главната роля се превъплъщава актьорът Троян Гогов. Той е американският президент, чийто мандат свършва в Деня на благодарността, но веднага започва да се готви за следващ. В пиесата има само още четири персонажа, но всички те като произход и характери представят различни групи от съвременното ни общество.

Пиесата на американския класик е безпощадна и бляскава политическа сатира на механизмите, по които се унищожават демократичните корени на властта и се подменят с медийни спекулации. Според Троян Гогов тя ще провокира въпроси, свързани с механизма на това как се случват нещата. А според режисьора - и самоирония какво правим самите ние.

В "Островът на пернатите" ще видим звезден актьорски състав: Троян Гогов, Тодор Дърлянов, Симеон Алексиев, Мариана Йотова, Стефан Попов. Всички те обещават "комични предизборни страсти" в големи количества. Музиката е на Мартин Каров, за сценографията и костюмите се е погрижил Петьо Начев. Преводач е Харалампи Аничкин.

Какви други интересни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на spravochnik.marica.bg - най-добрия гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?