1939

Ако сте в Пловдив, вижте как музиката среща поезията в "Улични балади"

Как се срещат музиката и поезията? Къде и какво оставя след себе си този флирт с ноти и рими? На този въпрос ще отговори проектът „Улични балади“ на швейцарската компания SOUNDSCAPE.LIVE в сътрудничество с български изпълнители. Специалното събитие започва в 17 часа днес и ще се проведе в галерия „Енчо Пиронков“.

Десетима български писатели, между които Георги Господинов, Здравка Евтимова, Кристин Димитрова, Ангел Игов и други, са подготвили свои текстове специално за „Улични балади“. Те ще бъдат съчетани с музикални изпълнения в един цялостен спектакъл, в който публиката е поканена да се включи по всяко време. Събитието има амбицията да събере на едно място гласове от цяла Европа, за да дадат своята гледна точка към настоящето. След изключително успешния първи етап в Швейцария България е втората страна, в която проектът се случва, този път с участието на родни творци и изпълнители. Очаква се догодина резултатът от съвместната им работа да бъде показан на фестивали в различни европейски държави.

В "Улични балади" публиката ще чуе и види Регина Хой (вокал/цигулка), Рето Сен (вокал/кларнет), Беат Фьогеле (вокал/тръстиков орган), Биляна Вучкова (вокал/цигулка), Никол Оташлийска (глас) и Иван Станчев (глас). Българските автори, които ще представят свои текстове, са Георги Господинов, Иван Димитров, Кристин Димитрова, Здравка Евтимова, Ангел Игов, Стефан Иванов, Деляна Манева, Иванка Могилска, Стефан Прохоров, Александър Шпатов. Авторите от Швейцария, на които пловдивчани и гости ще се насладят, пък са Мартина Клавадетшер, Саша Гарцети, Джорджина Хомерли, Рут Луусли Сунил Ман, Стефан Монтафон, Сара Елена Мюлер, Драгица Раджич Холзнер, Гийом Рис, Антон Рубин, Карин Рихнер, Матео Терцаги и Мари-Жан Урех. 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?