Ако сте в Пловдив, вижте изложбата "Вроцлав счупва Желязната завеса"

Изложбата „Вроцлав счупва Желязната завеса“ остава в Пловдив още седмица - преди края на Европейска столица на културата. До 15 януари пловдивчани ще имат последен шанс да се потопят в атмосферата на полския преход, който сложи началото на прекрояването на картата на Европа.

Изложбата  представя града като място, чийто опит натрупва и отразява съдбата на Европа  в историческия контекст на 20. век. Тя разказва за един континент, преживял войни и тоталитарни режими, който успява да се надигне от руините и се опитва да излекува своите рани. Жителите на Вроцлав имат изключително важна роля за промяната. Те се захващат да възстановят унищожения град, въпреки че не са сигурни дали ще останат тук завинаги. От Вроцлав излиза декларацията за помирение с немския народ, без която трудно може да си представим Европа в сегашния <210> вид.

Изложбата може да бъде видяна всеки ден от 10 до 18 часа в СКЛАД, Пловдив (ул. Екзарх Йосиф 16). 

Културата на Сардиния в Градската галерия 

Изложбата „Сардиния - културен рай - arte nuragica/contemporanea“ може да бъде видяна в Градска художествена галерия - Пловдив до 18 януари. Проектът има за цел да сподели историческата и съвременна художествена сцена в Сардиния чрез 14 произведения на изкуството, избрани след конкурс между художници от италианския остров. Показаните произведения на изкуството са вдъхновени от 3000-годишните статуи на Mont'e Prama, символи на нурагическата култура.

Да рисуваме заедно на чаша вино 

На рисунка с чаша вино пловдивчани ще могат да изработят перфектния  подарък за любимите си хора. Така всеки, който желае, днес от 18.30 до 21.30 часа може да дойде в "Акрили" и да направи собствена картина. Материалите са осигурени от организаторите, като те ще подготвят предварително и контурите на човешка фигура.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?