Ако сте в Пловдив, вижте изложбата „Дарителите“ на вестник „Марица“ и „Хермес медия“

Полъх от Изток

Изложбата „Полъх от Изток“ представя съвременно японско изкуство от над 20 съвременни автори от различни райони на Япония. Всички те творят в различни стилове и използват разнообразни техники, включително минимал арт - характерно течение в съвременното изкуство, в което авторите представят японската естетика и фино чувство за баланс. Тези, които искат да се докоснат до културата на Страната на изгряващото слънце, могат да го направят от 11 часа до 19 часа в Галерия "Резонанс" - Пловдив.

Интерактивнa скулптурa на реката

Интерактивна скулптора M.A.P. ще може да бъде видяна на южния бряг на река Марица - до моста на бул. "Победа". M.A.P. е съкращение на Марица / Адата / Пловдив. Проектът е планиран на база многобройните посещения на двамата артисти до Адата по време на резидентния им престой в Пловдив през 2018 г., когато събират фото, видео и звукови архиви и се срещат с живеещите в района. Скулптура, изработена основно от метал, с интерактивна елементи и електроника. Използвани са рециклирани материали като колела за велосипеди и динамо.

„Марица“ среща пловдивчани с големите  дарители

Пловдивчани могат да се срещат на площада с най-големите благодетели в историята на Пловдив. Новата изложба „Дарителите“ на вестник „Марица“ и „Хермес медия“ показва уникални старинни фотографии и вдъхновяващи примери за благородство. Тя разказва интересни факти за знаменития род Чалъковци, който е дал големи суми за построяването на почти всички храмове в Стария град. Дарения за хиляди левове на църкви, училища, университети, приюти, болници и общини е направил и търговецът и банкер Евлоги Георгиев. Сред интересните факти в изложбата е още, че Мъжката гимназия „Кн. Александър I“ е развивала широка социална програма за бедните, но прилежни ученици.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?