2374

Ако сте в Пловдив, се насладете на танци, лични истории и много емоции в "Да докоснеш мечтата"

Община Пловдив и Сдружение "Петлите" канят пловдивчани тази вечер на един много емоционален, зареждащ и атрактивен спектакъл, който носи заглавието "Да докоснеш мечтата". Началният час е 19 ч., а мястото - зала "С.И.Л.А". Главни действащи лица са танцьорите от формация "Петлите", а специален гост ще е актрисата Силвия Петкова. Ще участва и Георги Димитров - създателят на уникалната за България танцова формация от деца от домовете, лишени от родителска грижа.    

Георги Димитров ще представи в Пловдив своя автобиографичен разказ "Да дръзнеш да бъдеш щастлив!". Той ще разкаже за годините, които е прекарал в дома "Коджакафалията" в Бургас. Това е спектакъл, който разказва какво е да бъдеш погален, да се почувстваш обичан, на някого да му пука за теб, казва самият Георги.

Сдружение "Петлите" е дългогодишен партньор в редица инициативи, свързани с подкрепа за децата, израснали в социални институции. В спектакъла в Пловдив се включват възпитаници на институциите, които са били част от танцовата формация от основаването й до момента. От създаването си преди 15 години до момента формацията е изнесла над 300 самостоятелни концерта в България и чужбина и е носител на многобройни национални и международни награди. Още през 2013 г. ръководителят на танцовата формация Георги Димитров получи почетния златен знак на областния управител на Бургас за активната си обществена дейност и за цялостен принос за престижните сценични изяви на формацията в национален мащаб.

Проектът в града под тепетата е осъществен с подкрепата на Министерството на културата, на Община Пловдив, Община Бургас и Община София, както и на всички спонсори и партньори, които в годините са повярвали в таланта на "Петлите".

 

Какви други интересни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на spravochnik.marica.bg - най-добрият гид за Пловдив.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?