Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, се качете на "Титаник" с Милица Гладнишка

viber icon

Милица Гладнишка ни качва на "Титаник"

Със стендъп хумор Милица Гладнишка ще разбие всяка форма на стрес тази вечер на Лятно кино „Орфей“ в Пловдив. Пловдивската публика ще стане част от „Титанично“ - музикален спектакъл, който събира класически и неочаквани версии на поп, рок и джаз парчета, както изпълнение на „The beach“ - авторско парче на Милица Гладнишка и Кирил Добрев.

Музикалният спектакъл на годината е вдъхновен от подвига на музикантите на „Титаник”, които остават на борда до последната си нота, а тя съвпада с последния им дъх.

Ексцентрична версия на последните часове на злощастния британски лайнер показва за първи път как храбрите музиканти на кораба забавляват публиката до самия <210> край.

Пловдивчани ще чуят изпълнения както от Милица Гладнишка, така и от Михаил Йосифов, Васил Спасов, Атанас Попов и Борис Таслев. Създателите на „Титанично“ обещават два часа смях, музика и кино. Началото е от 20.30 часа.

 

Тази вечер започва третото издание на Международния фестивал на поезията „Орфей - Пловдив“ 2020

Откриване на събитието ще бъде от 18.00 часа в Малката раннохристиянска базилика в града под тепетата. Програмата ще започне с представяне на гостите и домакините с поетическо четене. 11 поети от 9 страни ще четат на 9 езика и в превод на български. В 19.30 часа ще се състои презентация на романа "Излязох" от Отец Пимен, митрополит на Европейската епархия на Македонската православна църква със седалище в Малмьо -Швеция. Проявата ще бъде със специалното участие на самия автор.

Фестивалът на поезията продължава в петък от 10.30 часа. В базиликата тогава ще започнат лекции и презентации, посветени на Тракийското културно наследство и историята на Пловдив. Програмата ще продължи с писателски форум на тема „Фигурата на Орфей - между мита и мига“.

Ще има също представяне на есетата на участници във фестивала, както и кръгла маса за гостите и студенти, ученици и писатели от Пловдив. Вечерта ще завърши с поетическо четене в Малката раннохристиянска базилика и церемония по награждаването. 

На място изкушените от изящната словесност пловдивчани и гости на града ще получат двете мултиезични книги на фестивала - с поезия и есеистика.

В съботния ден чуждестранните участници и гости ще разгледат красотите край Пловдив. Ще посетят Бачковския манастир, както и Тракийската гробница в Старосел. 

Международният фестивал на поезията „Орфей - Пловдив“ трябваше да се проведе през май, но организаторите от Фондация "Пловдив ЛИК" го отложиха за септември заради удълженото извънредно положение у нас, а и в страните, откъдето са самите участници.

Проектът, който е творчески продукт на фондация „Пловдив ЛИК“ и се осъществява за трета поредна година, събира в Пловдив вече 45 чуждестранни поети от 16 страни. Проектът е част от Културния календар на Община Пловдив за 2020 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?