Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, посетете изложбата на Атанас Хранов "Друго време" в галерия "Аетерна"

viber icon

Галерия „Аетерна“ кани пловдивчани, гости на града и почитателите на изобразителното изкуство на откриването на новата изложба на художника Атанас Хранов със заглавие "Друго време". Събитието ще се състои от 18.30 часа в артистичното пространство на ул. „Александър I Батенберг № 26 (в безистена), при спазване на всички противоепидемични мерки.

Изложбата "Друго време" е нестандартна амалгама между литература и живопис, тъй като творбите са рисувани по три теми, вдъхновени от три поеми на писателя и драматург на Драматичен театър Пловдив Александър Секулов. Творческият тандем между двамата близки приятели отново ще изненада публиката с дълбоки теми и нови изразни средства.

Атанас Хранов навърши 59 години на 11 октомври. Завършва Средното училище по изкуства в Котел и през 1987 г. - Националната художествена академия, специалност „Резба”, при професор Антон Дончев. Работи в областта на пластичните изкуства и живописта, смесвайки органично жанровете. Характерни за автора материали са дърво, ръчна хартия, платно, бронз, сребро и полимерна мазилка върху метална конструкция. Автор е на над 40 самостоятелни изложби, участва в множество общи инициативи и кураторски проекти. Осъществява съвместни проекти с поетите Веселин Сариев и Александър Секулов. Живее и работи в Пловдив.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?