46

Ако сте в Пловдив, посетете изложбата на 18 художници от НХГ в галерия "Артистика"

"Коледна изложба" на творческо обединение „Collegium pro arte+“ на преподавателите от НХГ "Цанко Лавренов" ще бъде открита днес от 18 часа в галерия "Артистика". Куратор на изложбата ще е художникът Костадин Отонов, който е дългогодишен преподавател по "Рекламна графика" в Художествената гимназия, а на негово име е кръстен националният ученически конкурс "Плакат - Костадин Отонов", организиран от училището.                                                                                   

В експозицията ще бъдат показани живописни, графични и дигитални произведения в различни стилове и жанрове, създадени от 18 учители. Сред тях са Ангел Китипов, Антония Фингарова, Атанас Камешев, Ваня Годжелова, Зина Жекова, Диана Папазова, Димитър Келбечев, Илиана Манукова, Кети Георгиева, Кристина Кутлова, Михаил Маламски, Панайот Панайотов, Петър Чучулигов, Петя Анастасова, Пламен Велчев, Полина Станчева, Христо Жеков и Светлозар Чавдаров.

Учителите по специални предмети в НХГ "Цанко Лавренов" са автори с богати и разно​образн​и творчески биографии. Те организират и участват в културни събития, пленери и общи изложби в галерии в Пловдив, страната и в чужбина, обединени в художествената група "Collegium pro arte+". Учителите популяризират част от съвременното визуално изкуство сред пловдивската публика и съдействат за неговото развитие сред талантливите ученици, които се обучават в гимназията. "Collegium pro arte+" съществува от няколко години и често прави съвместни изложби в различни галерии в района на Пловдив. Последното им съвместно представяне бе в Градската галерия на Пещера в средата на юли тази година.

Автор на рекламните материали за събитието е Петър Чучулигов. 

 

Какви други интересни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на spravochnik.marica.bg - най-добрият гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?