Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, посетете изложба в подкрепа на 19 млади художници 

viber icon

Дружество на пловдивските художници кани на младежка кураторска изложба „Силата на илюзията". Откриването ще се състои от 17 до 19 часа днес в изложбена зала "2019" на ул. "Гладстон" 32 в града под тепетата. Нейни куратори са Никола Минчев и Женя Бозукова. 

Изложбата представя общо 19 млади пловдивски автори със собствените им представи за илюзията живот. Експозицията ще е и дебют за най-младите творци, току-що напуснали студентската скамейка. Тя е предизвикателна и любопитна в очакването ни какво мислят, желаят и търсят младите, какви са мащабите на техните мечти и смелостта в изразяването им, посочват организаторите. 

"Всичко, което виждаме, е илюзия. Днешните граници между реалност, илюзия, игра и истина са по-размити от всякога. Един "свят с главата надолу". Илюзията привлича вниманието ни към заблудата на зрението и подсилва очакването. Днес художниците могат да предизвикат почти всичко: пространство, време, тяло - нищо не е оставено скрито от експеримента игра. Нашите умове са склонни да създадат ред в общия хаос. Илюзията е особена сила на изкуството, разкрита в човешкия опит", гласи официалният анонс към кураторската изложба. 

Организаторите са подготвили интересни изненади за посетителите в деня на откриването, която въобще не е за изпускане. В аванс те издават една от тях, съшита с конците на пленителната илюзия, вдъхновение и настроение, а именно изпълнение на джаз със скулптура, превърната в уникален контрабас.

Изложбата „Силата на илюзията“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?