Ако сте в Пловдив, посетете фестивала за френски шансони "Златен ключ"

Тази вечер пловдивчани ще могат да присъстват и да се насладят на откриването на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ". Събитието започва от 19 часа и ще се състои на южната тераса на Градския дом на културата "Борис Христов". Програмата включва не една и две изненади за публиката, в това число концерти в Деня на бастилията и Празника на Франция в Пловдив. 

Днес талантливата Венета Павлова от ЕГ „Иван Вазов” ще рисува на сцената по френски шансони. Музикален партньор е „Арт Войс Център” с ръководител Румяна Иванова. Френско-българското сътрудничество ще бъде разширено с френските таланти от "Jessandwest". Единият концерт ще бъде съвместен, като гостуващите музиканти ще акомпанират на българските участници. Ще има и общо творческо ателие, където всеки ще може да сподели своя опит и да научи нещо ново.

Фестивалът продължава и утре - 14 юли, когато е Националният празник на Франция. Тогава ще пее големият победител за 2019 година от музикалния формат по френската национална телевизия, озаглавен „Талантът на Франция”. Това са чаровните братя близнаци  Джес и Уесли от "Jessandwest", които ще изнесат концерт рецитал. Входът е безплатен.

18-ият фестивал "Златен ключ" бе анонсиран от Френска седмица в периода от 21 до 26 юни, с която се отбелязаха 30 години от първото честване на „Празника на Музиката” в Пловдив. Събитие,  лансирано от Франция още през 1985 година от многократния министър на културата Жак-Ланг, в което музиканти, любители и професионалисти пеят и свирят свободно за собствено и за удоволствие на публиката. Към днешна дата събитието се случва в над 120 държави на петте континента, където има френски алианси и културни центрове.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?