Ако сте в Пловдив, подарете си чуден спектакъл на Операта ПРОГРАМА

Програмата на Опера Пловдив за януари посреща новата година с разнообразна програма, включваща празнични концерти и спектакли за най-малките.

Поради големия интерес към Новогодишната гала "Чардаш, валс, шампанско, звън", концерт-спектакълът с участието на солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив ще бъде повторен "на бис" на 15 януари от 19 часа. Диригент е Константин Добройков, а програмата представя новогодишната музикална традиция на Европа с произведения от Йохан Щраус, Франц Лехар, Имре Калман и други.

За цялото семейство предстои балетното заглавие "Лешникотрошачката" от Чайковски на 16 януари от 11 и от 16 часа, както и мюзикълът  "Снежанка и седемте джуджета" от Атанас Косев с уникален 3D мапинг, от 11 часа на 17 и 23 януари.

Опера Пловдив ще представи на своята сцена „Синтетики“ -  танцово представление на Живко Желязков, посветено на „Пластмасовия човек“, на 19 януари от 19 часа.

Поредицата „Музика в кадър“ е посветена на великото италианско кино. Оркестърът, с диригент Диан Чобанов, ще представи непреходната филмова музика от италианските класики "Кръстникът", "Ромео и Жулиета", "Ла Долче Вита" и други на 20 януари от 19 часа.

На 22-ри ще се състои отложеният Концерт 2 от цикъла Виенска класика. Под диригентската палка на маестро Диан Чобанов ще бъдат изпълнени Моцарт - Симфония №41, "Юпитер" и Арии и ансамбли из операта "Дон Жуан".

Камерният формат „Опера Бутик“ ще срещне зрителите с талантите на пловдивския издател, преводач и общественик, автор на музика Манол Пейков, който ще изпълни свои любими произведения и ще бъде поздравен от солистите на Опера Пловдив. Музикалната среща-разговор е на 23 януари от 18 часа. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?