Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, отидете на празничен концерт в Летния театър

viber icon

Детска вокална група „Пеещите котенца“ ще изнесе празничен концерт на 5 юни 2021 г. на сцената на Летния театър (Бунарджика). Спектакълът, посветен на Деня на детето, ще започне в 18 ч. Вокалистите от популярната пловдивска формация ще представят 20 детски песни на композитора Невена Кючукова, която над 50 години работи и твори текстове и музика за млади изпълнители. Билети се продават на касата пред Община Пловдив.

На сцената ще участват и деца от танцови формации от пловдивските детски градини „Вяра“, „Зора“, „Буратино“, „Дружба“, „Слънце“, „Светлина“, „Чучулига“, „Червената шапчица“, както и на ТФ „Деница“. Малките танцьори и техните ръководители са подготвили специална хореография по песните от репертоара на „Пеещите котенца“.

 „Повече от година заради пандемията децата бяха ограничени от участия в конкурси, фестивали и концерти. В момента те с невероятен ентусиазъм и удоволствие се готвят за концерта и с нетърпение очакват да се изявят на сцена. Последните две седмици усилено репетираме заедно, за да представим пред пловдивчани и гостите на града любими и нови песни от репертоара на „Пеещите котенца“, коментира ръководителят на вокалната формация Невена Кючукова.

ДВГ „Пеещите котенца“ е първата в Пловдивска област авторска вокална група за деца от 3 до 8 години. Тя е създадена от Невена Кючукова - автор на над 150 детски песни, стихове, мюзикъли. Малките вокалисти са носители на повече от 100 награди от национални и международни конкурси, а Невена Кючукова е удостоена с приза за принос във вокалната педагогика и за това, че открива за музиката млади таланти.

Част от песните на твореца са включени в учебници и учебни помагала за деца от предучилищна и начална училищна възраст. Някои от бившите възпитаници на Невена Кючукова продължават да се занимават с музика, пеят и свирят на различни музикални инструменти във Великобритания, Германия, Италия, Испания, Австрия, САЩ, Канада, Русия и други страни по света. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?