Ако сте в Пловдив, отидете на "Мария от Буенос Айрес"

Люси Дяковска пее в "Мария от Буенос Айрес"

Тази вечер Държавна опера Пловдив отново ще представи на публиката страстната библейска тема, заложена в танго-операта "Мария от Буенос Айрес". След силни и умопомрачителни заглавия като "Дама пика", "Вграждане", "Аз, Сизиф", режисьорът Веселка Кунчева за пореден път създава шедьовър в сценичното изкуство, който разклаща психиката ни. Изправя я на кантар между емоциите, разума, благоприличието на обществото и нашето място в него. Дали сме аутсайдерите, които заклеймяват, или послушните лицемери, които живеят по правилата само и само да не изгубят благата си.

Премиера на „Болка, или Немият лебед“
Тази вечер от 18.00 часа ще се състои премиерата на новата книга на Йордан Костурков - "Болка, или Немият лебед" в книжарница "Хермес" - Централ. Книгата разказва за различните превъплъщения на любовта. Авторът е носител на множество авторски и редакторски награди, доцент по филология и университетски преподавател по английска и американска литература.

Ученици от ФЕГ четат с кауза
Тази вечер от 19.00 ч. започва Младият Пловдив чете с благотворителна инициатива във Vintage House. Учениците от ФЕГ "Антоан дьо Сент-Екзюпери", Росен Карамфилов, Читателски клуб “В света на книгите” и Ученически съвет към гимназията Ви канят на четене с кауза. Входът е свободен, но всички събрани средства в дарителски кутии ще отидат за освежаване на библиотеката на училището. 
 
Вкусни изложби отварят врати в Панаира 
От днес започва поредната Международна изложба за лозарство и винарство „Винария“. Тя се утвърди като най-престижното изложение за бранша в Източна Европа и върхово събитие за винената индустрия в България със своя модерен подход за представяне на технологии, оборудване и продукти. „Винария“ е част от единствения на Балканите форум за селско стопанство, вино, храни и оборудване заедно с престижните изложби „Агра“ - за селско стопанство, „Фудтех“ - за хранителната индустрия, и „Вкусове от Италия“. Изложбата започва от 9.00 сутринта и ще продължи до 23 февруари в Международен панаир - Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?