Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, отидете на концерт на талантите

viber icon

Миналогодишният победител в шоу формата "Талантът на Франция" - бойгрупата  “Jessandwest”, ще изнесе рецитал тази вечер в Пловдив. Концертът е в рамките на франкофонския фестивал "Златен ключ" и е специалното събитие по повод на националния празник на Франция - Деня на бастилията, който се отбелязва на днешния 14 юли.

Близнаците Джес и Уесли спечелиха всички възможни награди на музикалния формат ала "България търси талант" - на журито, публиката, за автори и композитор и др. Стилът им е фолк-блус и блус-рок, а звученето им е дълбоко романтично, вдъхновено от музиката на 50-те и 80-те години.

Специално за участието си на „Златен ключ”  братята са приели предизвикателството да направят свой аранжимент на популярна наша народна песен, която ще изпеят на български език.

Поради въведените противоепидемични мерки и участието на гости от Франция тази година фестивалът е на сцена, ситуирана на южната тераса на ДК „Борис Христов“. Концертът тази вечер е от 19 ч., а началото на форума бе снощи в партньорство с  „Арт Войс Център“, като на сцената се появиха млади пловдивски таланти и победители от предишни издания на "Златен ключ" . За откриването бе подготвена и специална джазирана версия на химна „Шанз-Елизе“, изпълнена от Ивана Муцкова и "Jessandwest".

Тази вечер те отново ще пеят заедно, а предстоят и още музикални изненади - изпълнение на "Jessandwest" и с Олга Василенко.
За да продължи този музикален обмен, утре ще има ателие на френските таланти за всички участници от "Арт Войс Център".

Всички прояви от 17-о издание на Международния фестивал за шансони „Златен ключ" са с вход свободен. Община Пловдив е неизменен партньор в организацията и провеждането му, както и най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?