Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, вижте изложбата "КоВра-19" в Капана

viber icon

Ако сте в Пловдив днес посетете авторската изложба на художника Христо Бозуков, кръстена "КоВра-19". Тя се открива в галерия "Seven" от 18:00 часа. Тя включва шест нови картини и неговата маска, рамкирана в смола, която по време на карантинния период бе носил един път. Куратор и организатор на изложбата е Джей Хaуари - магистър на Академия ВОГ - Нидерландия, и член на Академичния Съвет на ​националната ​модна ​академия като преподавател по ​моден ​дизайн и ​модна ​стилистика с майсторски клас.

"KoBра-19" е една лична изложба на младия автор, който намира инспирация в седмиците, когато времето вече е една ограничена и несигурна константа на бъдещето. Този световен пърформанс, както Христо определя случващото се днес, се впива в нас като една кобра и смразявайки, и обездвижвайки, взима свободата и оковава съзнанието ни. Страхът и съмненията, витаейки из „тихия“ ежедневен въздух, докоснаха неговата творческа духовност и събудиха цветове с глас върху канваса. Въпреки този сюрреалистичен период, който завинаги постави неочаквания край на една вековна епоха, Христо отново със своята вечна авантюристична индивидуалност успява да долови магията по време на промяната.

Датата и часът на откриването не са случайни. Художникът, вярвайки в закона на числата, остава верен на себе си и се спира на тази комбинация. Спонтанно и непринудено, авторът следва една свръхестествена цикличност на своите изложби и ни изненадва периодично със съвкупност от ярки цветове и положителна енергия. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?