Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, отидете на Благотворителна вечер на Античния 

viber icon

Комици забъркват любовен четириъгълник 

Комедията от Рафи Шарт „Жена ми се казва Борис“ отново ще разсмива Пловдив. Представлението ще се играе тази вечер от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“.

Историята разказва за един изненадващ любовен четириъгълник. Съдбата изпраща на вратата на палавия Жорж спасител - Борис. Съпругът вижда шанс да спаси брака си, обличайки Борис в дрехите на жена си, за да заблуди любовницата, решила да разкрие всичко.

“Спасителят” обаче забърква такъв вихър от недоразумения, че една провинциална брачна двойка панически бяга от Париж, за да е далеч от столичните безумия, една жена губи мъжа си, друга - любовника си, един мъж пък вече не е наясно със сексуалната си ориентация.

Резултатът -  публиката остава без дъх от смях.

Суперкомедията „Жена ми се казва Борис” събира на една сцена най-обичаните телевизионни и театрални звезди като Любо Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Стефан Рядков и други.

 

Благотворителна танцова палитра на Античния 

Тази вечер жителите и гостите на град Пловдив ще имат възможността да се потопят в магията на българското фолклорно песенно и танцово изкуство.

На сцената на Античния театър ще си дадат среща професионални и самодейни фолклорни ансамбли и изпълнители от цялата страна - Фолклорен ансамбъл „Дилянка“, Представителен ансамбъл „Седенчица“, ФТА „Иглика“, Фолклорно студио „Пълдин“, Школа за народни танци „Луди млади“, Фолклорен ансамбъл „ХЕМ“, Професионален фолклорен танцов ансамбъл „Тракия“ и други.

Богатата сценография, невероятните песни и хореографии, творческият синхрон между певци, музиканти и танцьори, пищните и разнообразни носии са само част от изненадите, които организаторите са подготвили за пловдивската публика. Чрез концерта ще бъде подпомогнат проектът на Фондация „ХЕМ“ за изграждането на мемориален паметник в град Пловдив на един от най-известните и видни български хореографи, радетели на българския фолклор и култура и създател на ансамбъл „Тракия“ - проф. Кирил Дженев.

Изработката на паметника е дело на известния и талантлив скулптор Иван Тотев. Изграждането на паметника представлява една своеобразна кулминация на почитта, уважението и възхищението към великото дело на българина проф. Кирил Дженев, който със своя талант и фолклорни шедьоври е оставил незаличима следа в културната история на България.

Концертът, както и проектът за изграждане на мемориален паметник на проф. Кирил Дженев се реализират от Фондация „ХЕМ“, представлявана от изпълнителния директор Иван Димитров - артист с изключително богата творческа биография.

Една от идеите на Фондацията като организатор и на участниците в концерта е „Пловдивска танцова палитра“ да се превърне в ежегодна традиция, част от културния календар на града под тепетата.

Благотворителният концерт ще започне точно в 20.00 часа. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?