1939

Ако сте в Пловдив, не пропускайте завъртането на "Калейдоскоп от емоции" 

"Калейдоскоп от емоции" се завърта от днес в Есенния салон на изкуствата в Пловдив - с разнообразни, многожанрови, творчески, провокативни и ангажиращи събития в сферата на културата. Тази година своеобразен домакин на откриването е АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" в партньорство с Отдел "Култура" на Община Пловдив, Консорциум "Изкуство и образование", Държавна опера-Пловдив и Държавен куклeн театър-Пловдив.

Официалният старт обединява 5 различни локации в центъра, всяка от които ще домакинства няколко различни по жанр и стил изпълнения. За да е дълга и интересна вечерта, събитията ще се повтарят през определен интервал. Така публика и изпълнители ще могат да се движат свободно и да избират мигове и творчески послания - своеобразен калейдоскоп от емоции.

Стартът е в 19 ч. на Римския стадион, където след приветствията на организаторите започва музикална "битка", в която тенори и баритони, възпитаници на АМТИИ - Пловдив, но обединяващи континенти, ще представят мощта на вековете и гласовете. Магията на музиката между оперните изпълнения ще бъде допълнена и от виртуозни пиеси на тромпет. 

Забавен образователен и интерактивен спектакъл-шествие на Държавен куклен театър-Пловдив и Сдружение "Двама са малко ​- трима са много" ще превземе главната с "Пешеходна зона" и ще поведе малки и големи на пътешествие от Римския стадион към стълбите на  "Каменица". Там мелодията на класическите китари и магичният баян ще разказват приказки за различни земи и легенди.

Площад "Стефан Стамболов" е другата сцена ​-  там публиката ще се наслаждава на впечатляващата компилация на флейта, контрабас и фолк джаз. 

Прекрасното ново и веч​е станало любимо пространство на пловдивчани - Форум "Запад", пък ще бъде "дом" на Пловдивската опера, която ще плени слушателите с нежността на дуо арфа и обой.

Във Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина ще звучат изпълненията на фолклорните състави на АМТИИ. 

Тази вечер на Летния театър е и концертът на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени".

 

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?