1553

Ако сте в Пловдив, не пропускайте танцов спектакъл в Драмата

Танцов театрален спектакъл, премиера за балета на Пловдивската опера, ще завладее пловдивчани и гостите на града с шеметна хореография, брилянтна режисура и емоционална игра. "Утре след днес" - танц театър от световноизвестния хореограф Раду Поклитару, гледайте на сцената на Драматичния театър тази вечер от 19 часа.

След успеха на танцовия спектакъл "Дългата коледна вечеря" основателят на Академичния театър за модерен балет-Киев представя още две едноактни танцови пиеси - "Утре" по музика на Шопен и "Дъжд" по музика на Бах, и песни на народите.

Спектакълът "Утре след днес" разказва за нас, за тези, които живеят тук и сега, творят големи неща, откриват и грешат, обичат и мразят. Това, което вършим в момента - къде отиваме и какво правим, определя бъдещето ни за ден, седмица, година.

Раду Поклитару е заслужил деятел на културата на Украйна, народен артист на Молдова, лауреат на наградата "Човек на годината", носител на множество европейски международни награди, професор в катедрата по модерна хореография в Киевския национален университет за култура и изкуства. Освен десетките спектакли в Киевския модерен балет, през годините той поставя балетни постановки в Болшой театър, Мариинский театър, националните опери на Украйна, Молдова, Латвия, Беларус, Чехия, Сърбия и др. От началото на 2022 г. Раду Поклитару е част от екипа на Опера Пловдив.

Билети можете да закупите на касите на Опера Пловдив, на Драматичен театър-Пловдив, както и онлайн на сайта на Драмата и в мрежата на Ивентим.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?