1553

Ако сте в Пловдив, не пропускайте старта на Plovdiv Jazz Summer

Започва летният джаз фест

Днес стартира Plovdiv Jazz Summer - първото лятно издание на джаз фестивала, който вече 7 години жъне успех в Пловдив през есента. Тази година от 3-ти до 5-ти август Лятно кино "Орфей" ще бъде преобразено от жива музика и силни преживявания.

Концертите на открито са нещо, което много отива на нашия град - особено джаз под небето. Това сподели в ефира на Джаз ФМ Мирослава Кацарова, която довечера ще открие програмата с концерта си "Дългите сенки на август". Освен първото издание на фестивала, тя ще отбележи и десет години съвместна работа с двама любими пловдивски артисти Мирослав Турийски и Младен Димитров. Публиката може да очаква изпълнения както на български така и на португалски, френски и английски.

Втората вечер на Plovdiv Jazz Summer ще бъде озвучена с ритми от далечната екзотична Бразилия. Ще гостува Росалия де Соуза, която вече е позната на пловдивската публика от участието си в джаз феста през 2015г. Този път тя ще пристигне в квинтет и ще представи последния си албум "Inspirada". Творчеството на Росалия се характеризира с носталгични препратки към бразилската боса нова и музиката от старите европейски черно-бели филми.

На 5ти джаз иконата Белослава ще закрие първата част на летния фестивал. Това ще бъде нейният дългоочакван юбилеен концерт, с който ще чества 22 години на сцената. Певицата ще ни потопи в красивата и любовна атмосфера на музиката си заедно с артисти като Живко Петров, Димитър Семов и Росен Захариев-Роко.

 

Както ще посрещнем август с джаз, така и ще го изпратим с втората част на фестивала, която ще се проведе в Марково от 26-ти до 28-ми август.

Зрелищно шоу по таекуондо:

25 професионални състезатели по таекуондо ще направят зрелищна демонстрация на корейското бойно изкуство. Своите умения те ще покажат тази вечер от 20.00ч. в Античния театър.

Демонстративният отбор на World Taekwondo е част от посланиците на този вид спорт по света. За пръв път към него се присъединяват и 10 български състезатели, които ще видим на уникалното събитие. Треньор на българския отбор е Стамен Захариев, а на корейския Ил Хан На.

По време на шоуто професионалистите ще покажат различни акробатични техники, също и т.нар. сценичен бой. Събитието е с вход свободен. Специален негов гост ще бъде и председателят на Световната федерация по Олимпийско таекуондо д-р Чонг Уон Чо. Входът е свободен.

 

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?