1553

Ако сте в Пловдив, не пропускайте спектакъла "С гръб към залеза"

Спектакълът "С гръб към залеза" ще разсмее публиката в Пловдив тази вечер. Началото е от 19 ч., а мястото - Дом на културата "Борис Христов". Постановката разказва две различни любовни истории през погледа на всеки един от участниците в тях.

Действието ще срещне зрителите с четирима герои - професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу, неговата асистентка, по която той е силно увлечен, световноизвестен пианист и писателка, която издава книга бестселър (описващ провалената връзка между нея и пианиста). Благодарение на новата книга съдбите на четиримата се преплитат. Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки един от тях смята за истина и за свои емоционални права, които настоява и брани. Именно това ражда нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации и мечтания. Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна. Двама мъже и две жени разговарят за любовта, за разминаванията, за разделите и за красотата. "С гръб към залеза" се превръща в една изключително нежна и страшно смешна история за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство.

В ролите влизат обичаните артисти и музиканти Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Петър Антонов и Ива Тодорова. Постановката е по идея на Яна Борисова, режисьор е Димитър Коцев - Шошо, а музиката е на Милен Кукошаров.

Това е третият спектакъл на режисьора Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова, които през последните години доказаха изключителното си присъствие на театралните сцени у нас и в чужбина. След огромния успех на пиесата "На живо" с участието на Александра Сърчаджиева, получил награда "Аскеер" за най-добър спектакъл за 2021 г., номинация за наградите "Икар" и "Аскеер" за драматургичен текст, и хитовата пиеса "Място, наречено Другаде", двамата продължават съвместната си работа, която доказано вълнува и привлича публиката.

 

Още интересни събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?